Skip to main content

Cursus natuur vrijwilliger

Home / Actueel / Cursus natuur vrijwilliger

Negen Texelse organisaties starten in januari met een 'Cursus natuur vrijwilliger' voor Texelaars die de natuur een handje willen helpen. De Lieuw doet mee! Eén van de doelen van de Lieuw is het verbeteren van de diversiteit en de aantallen insecten. Dat is belangrijk vanwege achteruitgang van insecten, maar ook voor een gezonde weidevogelstand. We willen graag meer inzicht krijgen in effectiviteit van beheermaatregelen voor insecten. Daarvoor is monitoring nodig en dat willen we graag gaan doen met hulp van vrijwilligers.

Op 18 januari van 19.30 tot 20.30 uur is er een informatieavond over de cursus bij de Buureton in Den Burg. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom op de inloopavond. Je kunt je voor de cursus aanmelden via: www.npduinenvantexel.nl//doen/cursus-natuur-vrijwilliger. Data van de cursus vind je op de website. Tijdens 8 bijeenkomsten leer je over de natuur op Texel, wat de natuurorganisaties doen voor de natuur en hoe je hier als vrijwilliger bij kunt helpen.

Deze cursus wordt georganiseerd door: Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Ecomare, Nationaal Park Duinen van TexelIVN Texel, Vogelwerkgroep Texel en het Vogelinformatiecentrum, De Lieuw en de StrandWerkGemeenschap.

Copyright www.delieuw.nl

Web+Design door WEBJONGENS