Skip to main content

Polderpad


In 2016 zijn nieuwe wandelroutes aangelegd rondom het dorp Den Hoorn. De routes starten allemaal op het dorpsplein bij Spar Goënga. Daar vind je ook een grote overzichtskaart van alle routes.

Elke wandeling vertelt een verhaal over het dorp, de bewoners en hun geschiedenis en over het landschap en de natuur in het bijzondere zuiden van Texel. Op deze routekaart staan alle routes, inclusief verbindingen met bestaande andere wandelroutes.

Home / Wandelen / Polderpad

Route Polderpad

Voor deze wandeling vertrek je vanaf het pleintje bij de Spar via Diek in oostelijke richting. Je komt over het terrein van bezoekboerderij Novalishoeve (www.novalishoeve.nl), en loopt via de weilanden en akkers achter de boerderij richting het kronkelige weggetje De Grie. Vervolgens loopt u over een oude dijk langs een herstelde havensluis en voormalige haven. Je passeert de Rommelwèèl en het voormalige dorpje Den Horn (met één o), dat in 1398 door Friese zeerovers werd verwoest, waarna iets noordelijker het huidige Den Hoorn ontstond. Via de Mokweg loop je weer terug naar het dorp.

Informatie

Op de verschillende routes vind je onderweg borden met informatie. Sommige delen van de wandelingen zijn tijdens het broedseizoen afgesloten, op die plekken word je omgeleid. De vier wandelpaden rondom Den Hoorn zijn in het kader van het dorpsontwikkelingsplan 'Loodsen door het Landschap' tot stand gekomen met dank aan het Waddenfonds, Provincie Noord-Holland en Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT), agrariërs en De Lieuw.

Een deel van deze route kan periodiek nat zijn, stevige wandelschoenen of laarzen zijn aanbevolen.

Route op kaart

Door op de kaart hieronder te klikken, opent deze route in Google Maps. Met de live locatie aan op je telefoon kun je tijdens de wandeling zien waar je op de route bent. Route Polderpad is met een blauwe lijn aangegeven.

Fiets- & Wandelroutes

Heeft u al onze routes al ontdekt?

Slufter - Oosterend

12,0 km

Oosterend

3,0 km

Oosterend

5,0 km

Oosterend

40,0 km

De Waal

5 km

Den Burg

4,5 km

Oudeschild

2,0 km

Den Hoorn

7 km

Den Hoorn

5,5 km

Den Hoorn

8,5 km

Copyright www.delieuw.nl

Web+Design door WEBJONGENS