Skip to main content

Skeep en Lantskap


In 2016 zijn nieuwe wandelroutes aangelegd rondom het dorp Den Hoorn. De routes starten allemaal op het dorpsplein bij Spar Goënga. Daar vind je ook een grote overzichtskaart van alle routes.

Elke wandeling vertelt een verhaal over het dorp, de bewoners en hun geschiedenis en over het landschap en de natuur in het bijzondere zuiden van Texel. Op deze routekaart staan alle routes, inclusief verbindingen met bestaande andere wandelroutes.

Home / Wandelen / Skeep en Lantskap

Route Skeep en Lantskap

Deze route ten oosten van het dorp volgt het spoor van oude dijken, dijkjes en dijkdoorbraken. Je loopt langs de rand van de Prins Hendrikpolder, die in 1849 werd ingepolderd, over de dijk en via een trekpontje naar kaasboerderij Wezenspyk en – als je nog niet wandelmoe bent – door naar schapenboerderij Texel, waar ‘lammetjes knuffelen’ een van de attracties is. Terug kom je langs bezoekboerderij Novalishoeve.

Informatie

Op de verschillende routes vind je onderweg borden met informatie. Sommige delen van de wandelingen zijn tijdens het broedseizoen afgesloten, op die plekken word je omgeleid. De vier wandelpaden rondom Den Hoorn zijn in het kader van het dorpsontwikkelingsplan 'Loodsen door het Landschap' tot stand gekomen met dank aan het Waddenfonds, Provincie Noord-Holland en Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel (STIFT), agrariërs en De Lieuw.

Een deel van deze route kan periodiek nat zijn, stevige wandelschoenen of laarzen zijn aanbevolen.

Bezoekboerderijen langs de route: www.novalishoeve.nl, www.wezenspyk.nl en www.schapenboerderijtexel.nl.

Route op kaart

Door op de kaart hieronder te klikken, opent deze route in Google Maps. Met de live locatie aan op je telefoon kun je tijdens de wandeling zien waar je op de route bent. Route Skeep en Lantskap is met een oranje lijn aangegeven.

Fiets- & Wandelroutes

Heeft u al onze routes al ontdekt?

Slufter - Oosterend

12,0 km

Oosterend

3,0 km

Oosterend

5,0 km

Oosterend

40,0 km

De Waal

5 km

Den Burg

4,5 km

Oudeschild

2,0 km

Den Hoorn

7 km

Den Hoorn

5,5 km

Den Hoorn

8,5 km

Copyright www.delieuw.nl

Web+Design door WEBJONGENS