Skip to main content

Erfkat of zwerfkat?

Home / Actueel / Erfkat of zwerfkat?

Als muizen- en rattenvanger vervult een erfkat een hele belangrijke functie op het boerenbedrijf. Helaas raken er ook nog wel eens katten aan de zwerf. Die zwerfkatten kunnen flink schade in de natuur aanrichten, o.a. onder de weidevogels waar we ons via gerichte beheerpakketten samen voor inzetten om ze zo goed mogelijk te beschermen.

Loopt er bij jouw boerderij of percelen zo’n zwerfkat rond die beter weggevangen zou kunnen worden? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06-20881993). We kunnen vanuit De Lieuw via de kattenvangactie van de samenwerkende natuurorganisaties regelen dat er op een in overleg te bepalen locatie een vangkooi geplaatst kan worden.

Gevangen katten gaan naar Dierenpension Texel. Is de kat gechipt dan krijgt de eigenaar bericht. Niet gechipte katten worden naar een pension in Friesland gebracht en worden indien mogelijk herplaatst. Katten die zó verwilderd zijn dat het  niet mogelijk is om ze te herplaatsen kunnen daar de rest van hun leven verblijven.

Help je mee het aantal zwerfkatten op Texel terug te dringen? Door tijdige sterilisatie of castratie van de kat kan kunnen onbedoelde nestjes voorkomen worden. Een kat is al vruchtbaar tussen 4 en 6 maanden oud, dus het is zaak er op tijd bij te zijn!

Voor meer informatie over de vangactie: https://www.boswachtersblog.nl/texel/2023/12/12/katten-in-de-duinen-van-texel/

Copyright www.delieuw.nl

Web+Design door WEBJONGENS