Skip to main content

Boerenlandpad

Home / Natuur & Landschap / Regelingen / Boerenlandpad

Het is genieten op het boerenland. Genieten van de omgeving, de natuur en vooral de rust. Op Texel hebben verschillende boeren ervoor gezorgd dat toeristen en Texelaars kunnen wandelen over hun land. De Lieuw heeft ervoor gezorgd dat deze wandelpaden zijn voorzien van informatiepunten en rustpunten. Ieder wandelpad (vaak een ommetje) vertelt onderweg iets over de cultuurhistorie van de streek of over de natuur om u heen. De wandelpaden worden gefinancierd vanuit de boerenwandelpad regeling, mogelijk gemaakt door de provincie Noord Holland.

Omdat u op het land van agrariërs loopt, gelden er wel enkele regels. Deze vindt u op een bordje aan het begin of einde van het pad. Wees vooral welkom, maar houdt uw hond(en) dus aan de lijn indien ze zijn toegestaan.

Agrariërs die reeds een overeenkomst hebben; de overeenkomst die u met Recreatie Noord Holland heeft afgesloten wordt jaarlijks uitbetaald door Recreatie Noord Holland. De Lieuw blijft hierbij wel aanspreekpunt en onderhoud de contacten met Recreatie Noord Holland. Voor vragen kunt u dus contact opnemen met de Lieuw.

Wij helpen graag met een vraag over deze regeling

Copyright www.delieuw.nl

Web+Design door WEBJONGENS